Ajjjj… Brazylia Yellow Bourbon to doskonały wybór dla każdego miłośnika jakościowej kawy. Ta specialty coffee, pochodząca z regionu Alto Mogiana w São Paulo, jest idealnie przystosowana do parzenia w ekspresach automatycznych i kolbowych. To naprawdę wyjątkowa kawa do ekspresu.
Ta kawa wyróżnia się Średnim stopniem palenia, który gwarantuje „pyszność” w filiżance. Rezultaty zarówno w ekspresie ciśnieniowym, jak i przelewowym. Naturalna metoda obróbki ziaren zapewnia wyjątkowy profil smakowy, idealny do przygotowania w ekspresie:
- Głęboka słodycz brązowego cukru
- Orzeźwiające nuty czerwonej pomarańczy
- Aksamitny posmak ciemnej czekolady
- Niska kwasowość idealna dla ekspresu automatycznego
Dlaczego warto wybrać tę kawę do ekspresu?
- Wielokrotny laureat prestiżowego konkursu Cup of Excellence Brazil
- Specjalnie wyselekcjonowane ziarna odmiany Yellow Bourbon
- Zrównoważony profil smakowy doskonały do ekspresu
- Odpowiedni stopień palenia zapewniający idealne espresso
Jak przygotować kawę w ekspresie:
- Zalecane ustawienie młynka: średnio-drobne
- Optymalna temperatura parzenia: 90-93°C
- Idealna do espresso i americano
- Świetnie komponuje się z mlekiem w cappuccino i latte
Region: Alto Mogiana, São Paulo, Brazylia
Odmiana: Yellow Bourbon
Obróbka: naturalna
Przeznaczenie: idealna kawa do ekspresu automatycznego i kolbowego”
Chcesz paczkę? NAPISZ
licencjonowanibarmani@gmail.com
Opakowanie 0,5 kg – 60 zł
Wysyłka najlepiej paczkomatem 🙂
